Click Click NOW

Wednesday, July 20, 2011

Moist Chocolate Cupcake

with chess M&M Chess Froz

Moist Chocolate Cupcake ... ataupun Kek cawan Coklat Lembap :-)
Sedap.ngap ngap ngap.

Resepi asal adalah utk kek biasa. Tapi lugie jadikan cupcake...comel2 senang budak2 nak makan.. satu ngap..dua ngap..tiga ngap...
Khas utk birthday anak my fren si zainon.. nak bawak ke tadika katanya...
ok la tu.. meriahkan dgn Chees & M&M :-)

tapi resepi ni mmg sedap...kek lembuuuut jee...

Resepinya dapat dari mana ya... x brapa ingat lah..nanti kalau dh ingat kita
bagi kredit kt tuan/puan nye resepi ya... tp mmg best resepi ni..

Resepi
*100gm serbuk koko
*1 tin susu cair
*200gm minyak masak/butter cair
*250gm susu pekat
*200gm gula castor
4 bj telor (pukol hingga berbuih)
150gm tepong gandom
1 sdteh soda bikarbonat
1sdteh baking powder

Cara
- Semua bahan bertanda * dimasak dgn api perlahan hingga licin
(jangan menggelegak ya)
- Satukan bahan yg dimasak dgn telor berselang seli dgn bahan2 yg kering.
- Bakar dgn suhu 170C 40 - 45minit
@ kukus 40 - 45minit (utk kukus tutup loyang dgn aluminium foil)


1 comment:

Hamidah Burham said...

salam kak rozie..nak tanya akak pukul telor tu berapa lama ye. saya selalu pukul telor 3 minit at slow speed tp hasilnye bila kukus dia pecah atas mcm muffin. akak nyer ni cantikk jer. bole syer skill sikit..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK CLICK CLICK