Click Click NOW

Saturday, November 26, 2011

Salam Maal Hijrah 1433


Assalamualaikum ...

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيم.
♥لا إله إلا الله محمد رسول الل .♥
ALLAHUM MASHOL LI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD...WA'ALA A LI SAYYIDINA MUHAMMAD....
Salam Maal Hijrah 1433H, Rasulullah SAW bersabda: "Sebaik-baiknya puasa setelah bulan Ramadhan adalah puasa bulan Muharram. Dan sebaik-baik ibadah setelah ibadah wajib, adalah solat mala." )
rite now mmg sgt bz dgn 'artwork2' yg dia punya dateline mmg ohmygosh... 
at the same time...moms not feelin well ... dh bwk pi clinic... alhamdulillah nothin' serios... almaklumlah
usia nan emas .... d' very2 sensitive to everything ...
& amat bernasib baiknyelakan coz' tee d' budakcupcakes is around.... givin' hand..
bz camner pon tak lupa hari ni last day utk new year... so lugie dgn ni wish Salam Maal Hijrah to uols...


Syukur Alhamdulillah utk semuanya ... & of coz utk new year ni harapan doa & azam adalh sentiasa nak yg terbaik .. sebaik boleh.. & smoga diizinkan oleh NYA .. diberi lagi peluang dariNYA ... & diiringi selalu Berkah dari NYA ..n petunjuk dariNYA ... KasihNya SayangNYa utk achieve segalanya ditahun yg baru iney.. InsyaAllah.

Doa akhir tahun dan awal tahun

Jangan lupa membaca doa akhir tahun setelah sholat ashar hari ini sebanyak 3x

“Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan kepada penghulu kami Muhammad, keluarga, dan sahabatnya. Wahai Allah, segala yang telah kukerjakan selama tahun ini dari apa yang menjadi laranganMu, sedang kami belum bertaubat, padahal Engkau tidak melupakannya dan Engkau bersabar (dengan kasih sayangMu), yang sesungguhnya Engkau berkuasa memberikan siksa untuk saya, dan Engkau telah mengajak saya bertaubat sesudah melakukan maksiat. Karena itulah ya Allah, saya mohon ampunan Mu dan berilah ampunan kepada saya dengan kemurahanMu. segala apa yang telah saya kerjakan selama tahun ini, berupa amal perbuatan yang Engkau ridhai dan Engkau janjikan akan membalasnya dengan pahala, saya mohon kepadaMu, wahai Dzat yang Maha Pemurah, wahai Dzat yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan, semoga berkenan menerima amal kami kepadaMu, wahai Dzat Yang Maha Pemurah. Dan semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan atas penghulu kami Muhammad, keluarga dan sahabatnya.” 3x
Barangsiapa membaca doa ini dalam waktu tersebut, maka setan berkata: “kesusahanlah bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam (manusia) pada tahun ini”. Maka dibinasakanlah dengan satu saat saja, sebab membaca doa ini. Dan dosa-dosanya diampuni oleh Allah Ta’ala dalam setahun ini.
Lalu membaca doa awal tahun pada waktu maghrib hari ini (1 muharam) 3x.

 
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Berilah rahmat dan kesejahteraan atas penghulu kami Muhammad, keluarganya dan sahabatnya. Wahai Allah, Engkau Dzat yang kekal abadi, Maha Dahulu dan Maha Awal dan dengan anugerahMu yang besar dan kemurahanMu yang dibutuhkan. Ini tahun baru telah tiba, (karena itu, wahai Allah) kami mohon kepadaMu penjagaan sepanjang tahun ini dari setan, kekasih dan bala tentaranya, dan berilah pertolongan untuk menghindarkan diri dari nafsu yang mengajak melakukan kejahatan. Dan bimbinglah kami dengan segala pekerjaan yang dapat mendekatkan saya kepadaMu dengan sedekat-dekatnya, wahai Dzat yang memiliki kebesaran dan kemuliaan. Dan semoga Allah memberikan rahmat dan kesejahteraan kepada junjungan kami Muhammad, keluarganya dan sahabatnya.” 3x

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK CLICK CLICK