Click Click NOW

Monday, July 11, 2011

KARIPAP SARDIN

Karipap sadin ni sama aja cam karipap lain cuma bentuknya aja dibulatkan. Memang jadi fav.
Kalau ikut resepi doh dibawah mmg karipap ni akan lembut sepanjang hari (ada doh jenis yg bila dah sejuk liat). Alhamdulillah mmg G sentiasa pakai doh spt dibawah utk buat karipap..tak kira la apa inti pon..


RESEPI
(kulit)

500g tepung gandum (g guna BlueKey)
160ml air
120g Marjerin (g guna Puteri)

CARA:
Uli tepung dengan marjerin...sebatikan...
(Biar adunan jadi mcm breadcrum..peroi2 gitew ya)
kemudian campurkan air..tapi jgn curah semua...letak sikit sikit hingga doh sebati..
Uli hingga sebati dan rehatkan.

(Inti)
Macam buat sambal sardin (g guna sardin KING)
- tambah sedikit kentang yg didadu & bawang hiris

1 comment:

cik cek said...

Kak cek karipap sardin...best...sedappp....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK CLICK CLICK