Kek Cheese Berlapis
1kg cheese philadelphia
2 tin susu manis tinggi
4 bungkus biskut salt cheese
1 botol kecil susu segar
nestum
Cara membuatnya :
1. Pukul cheese dan susu sehingga sebati
2. Lapik acuan dengan plastik
3. Masukkan 3 senduk adunan cheese kedalam acuan dan di sapu rata
4. Celupkan biskut cheese kedalam susu
5. Susunkan biskut di atas adunan cheese di dalam acuan tadi
6. Sapukan adunan cheese di atas biskut yg disusun
7. Taburkan nestum dan susun biskut
8. Ulangi sehingga habis
9. Masukkan kedalam freezer semalam sebelum dipotong utk di makan
1kg cheese philadelphia
2 tin susu manis tinggi
4 bungkus biskut salt cheese
1 botol kecil susu segar
nestum
Cara membuatnya :
1. Pukul cheese dan susu sehingga sebati
2. Lapik acuan dengan plastik
3. Masukkan 3 senduk adunan cheese kedalam acuan dan di sapu rata
4. Celupkan biskut cheese kedalam susu
5. Susunkan biskut di atas adunan cheese di dalam acuan tadi
6. Sapukan adunan cheese di atas biskut yg disusun
7. Taburkan nestum dan susun biskut
8. Ulangi sehingga habis
9. Masukkan kedalam freezer semalam sebelum dipotong utk di makan
Biskut salt cheese jenama Khong Guan = RM2.20 sebungkus
Susu manis tinggi = 510gm (kalau tak suka manis bole guna 1 tin susu pekat manis yang tinggi n 1 tin yang kecik tu)
Kedit : MyResepi
Susu manis tinggi = 510gm (kalau tak suka manis bole guna 1 tin susu pekat manis yang tinggi n 1 tin yang kecik tu)
Kedit : MyResepi
No comments:
Post a Comment