Click Click NOW

Monday, April 25, 2011

KARIPAP SARDIN ~ Versi Bulat

Tanak tulis bebanyak .. nak letak je gambor KARIPAP SARDIN ku .. biasa org buat bentuk yg biasa tu lerr.. so this time myself  buat bullat.. & kelim sendiri tawww...walaupun huru hara..aku pedulik haper...janji SEDAP!! OOpss mmg sedap taww... hantar kedai CIk AMin lagi...

ini dah siap goreng... ready utk hantar ke kedai C.Min..

yang ni ready utk di sejuk bekukan @ 'frozen'

oopss lupa nak snap photo intinya.. sardinn... pedas2 hujung lidah gitew...esok je yee..

RESEPI (kulit)
kita bagi resepi kulit aje ye... sanang baaaa..

500g tepung gandum (kita pakai BlueKey)
160ml air
120g Marjerin (kita pakai Puteri)
Inti...
alaa macam buat sambal sardin..tapi kita tambah cube kentang & lebihkan bawang.

CARA:
Uli tepung dengan marjerin...sebatikan...
kemudian campurkan air..tapi jgn curah semua...letak sikit sikit hingga doh sebati..
Uli hingga sebati dan rehatkan.

1 comment:

kaklia said...

wauuu...tembam nya karipap lu....hikhikhik....mak tak pernah buat kipap nok...nanti nak cuba buatlah...bila entah ek...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK CLICK CLICK