Click Click NOW

Thursday, July 21, 2011

Telor Goyang Atas Roti ~ ngee

Jangan pikir bukan-bukan ya!
Simple & Sedap! ..
Actually ths is for b/fast lar...but if u like it most u can hav it whenever u want lar...
Tak pasti apa nama menu ni... but its actually a toasted bread...with 3/4boiled egg ontop. (make sure to use 'telor dangdut')


:-) ngeeee
sedaap..tak caya cuba laa....\

* Bakar roti sandwich or roti paun babu.\
* put bittof butter...
* put on top 3/4 boiled egg.
* add pepper .. 


TIPS MEREBUS TELUR
Sumber :MyResepi

  1. Masukkan telur ke dalam periuk. Kemudian masukkan air. Tutupkan periuk. Jumlah air biarlah telur hampir-hampir tenggelam keseluruhannya. Masak sehingga air mendidih dan padamkan api dengan segera.
  2. Separuh masak. Tanpa buka tudung periuk, biarkan telur dalam air panas selama 5 minit. Kemudian keluarkan dari periuk. Rendam pula telur ke dalam air yang mengandungi ketulan ais.
  3. 3/4 masak. Tanpa buka tudung periuk, biarkan telur dalam air panas selama 10 minit. Kemudian keluarkan dari periuk. Rendam pula telur ke dalam air yang mengandungi ketulan ais. Biar sehingga telur sejuk.
     
  4. Masak penuh(keras). Tanpa buka tudung periuk, biarkan telur dalam air panas selama 15 minit. Kemudian keluarkan dari periuk. Rendam pula telur ke dalam air yang mengandungi ketulan ais. Biar sehingga telur sejuk. ( Kalau tak nak rendam pun dah tak kisah)

2 comments:

ADEEYA said...

Eeeeeeeee geramnyee tgk telur tuu :D

AZLINA said...

Assalamualaikum Rozy...mmg terbaik la telur dangdut camni mkn dgn roti bakar. lama tak makan style gini.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK CLICK CLICK