Simple & Sedap! ..
Actually ths is for b/fast lar...but if u like it most u can hav it whenever u want lar...
Tak pasti apa nama menu ni... but its actually a toasted bread...with 3/4boiled egg ontop. (make sure to use 'telor dangdut')
:-) ngeeee |
* Bakar roti sandwich or roti paun babu.\
* put bittof butter...
* put on top 3/4 boiled egg.
* add pepper ..
TIPS MEREBUS TELUR
Sumber :MyResepi
- Masukkan telur ke dalam periuk. Kemudian masukkan air. Tutupkan periuk. Jumlah air biarlah telur hampir-hampir tenggelam keseluruhannya. Masak sehingga air mendidih dan padamkan api dengan segera.
- Separuh masak. Tanpa buka tudung periuk, biarkan telur dalam air panas selama 5 minit. Kemudian keluarkan dari periuk. Rendam pula telur ke dalam air yang mengandungi ketulan ais.
- 3/4 masak. Tanpa buka tudung periuk, biarkan telur dalam air panas selama 10 minit. Kemudian keluarkan dari periuk. Rendam pula telur ke dalam air yang mengandungi ketulan ais. Biar sehingga telur sejuk.
- Masak penuh(keras). Tanpa buka tudung periuk, biarkan telur dalam air panas selama 15 minit. Kemudian keluarkan dari periuk. Rendam pula telur ke dalam air yang mengandungi ketulan ais. Biar sehingga telur sejuk. ( Kalau tak nak rendam pun dah tak kisah)
2 comments:
Eeeeeeeee geramnyee tgk telur tuu :D
Assalamualaikum Rozy...mmg terbaik la telur dangdut camni mkn dgn roti bakar. lama tak makan style gini.. :)
Post a Comment