RESEPI
Kredit : wendyys@table2more & hanamemories blogspot
Bahan-bahan
250gm Biskut Merie
200gm Milo
397gm Susu pekat
5biji Telor
1sk Esen vanila
150gm Butter
2 sudu besar serbuk Koko
1 Sudu kecil Nescafe
250gm Biskut Merie
200gm Milo
397gm Susu pekat
5biji Telor
1sk Esen vanila
150gm Butter
2 sudu besar serbuk Koko
1 Sudu kecil Nescafe
Cara
* Sediakan loyang 7” yg dialas dgnkertas minyak dibawah & keliling. Pastikan kertas minyak melebihi
paras loyang.
*Satukan semua bahan kecuali butter & kacau . Masukkan ke dlm kuali & masak dgn api kecil.Kacau
hingga semua bahan sebati. Kemudian masukkan butter & kacau hingga pekat & kasar berbintil bintil
Matikan api.
* Dgn sendok masukkan adunan ke dlm loyang. Ratakan dan lapis dgn Biskut Merie. Ulangi proses
melapis hingga selesai adunan.
* Utk lapisan akhir tekan sedikt lebihan kertas minyak supaya permukaan rata dan tutup. Biarkan sejuk
beberapa jam dlm peti sejuk.
* Keluar & potong & sedia utk dimakan.
* Sediakan loyang 7” yg dialas dgnkertas minyak dibawah & keliling. Pastikan kertas minyak melebihi
paras loyang.
*Satukan semua bahan kecuali butter & kacau . Masukkan ke dlm kuali & masak dgn api kecil.Kacau
hingga semua bahan sebati. Kemudian masukkan butter & kacau hingga pekat & kasar berbintil bintil
Matikan api.
* Dgn sendok masukkan adunan ke dlm loyang. Ratakan dan lapis dgn Biskut Merie. Ulangi proses
melapis hingga selesai adunan.
* Utk lapisan akhir tekan sedikt lebihan kertas minyak supaya permukaan rata dan tutup. Biarkan sejuk
beberapa jam dlm peti sejuk.
* Keluar & potong & sedia utk dimakan.
No comments:
Post a Comment