Click Click NOW

Friday, February 18, 2011

CUCUR DURIAN 'TEPEN'

sempat snap yg ni jer...yg lain dah ada dalam perot!

suka sgt alas meja yg berkerawang tu... dah lebih 20 tahun kalau tak silap...
Yeop deroyan dah  bebuah lagi wei ... ather.. cik nah buat cucor lerrr...hehehe...
Last weekend singgah kampung cik Lin kat Taiping. Atherrr maknyer yang sangat best dah buatkan kitorang sarapan istimewa - Cucur Deroyan -
Sedaaaaap... rasa deroyan tu 'blend' betul . tak melampau lampau dan manis sangat.
Makcik...terimakasih ya banyak2 atas layanan VVIP .. hehehe lepas ni datang nak bawak 'askar' pulak ya!Tungguuuu!!!


Boleh cuba kalau rajin. resepi dibawah ya:-


Bahan-Bahan
200 gm tepung gandum
100 gm gula
50 ml santan
200 gm isi durian
300 ml air
5 gm garam
2 biji telur, dipukul
30 gm roti hancur
minyak masak untuk menggoreng
Cara-Cara
1. Satukan semua bahan kecuali minyak masak, telur dan roti hancur ke dalam mangkuk adunan. Gaul sehingga sebati.
2. Gentel bahan2 yang sudah digaul menjadi bulat seperti bola ping-pong. Sejukkan seketika.
3. Kemudian bebola tadi dicelup dengan telur dan kemudian digaul dengan roti hancur.
4. Panaskan minyak masak di dalam kuali, goreng adunan tadi sehingga masak dan keperangan.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CLICK CLICK CLICK